4.11.2019

Makramee-amppeli


Punoin makramee-amppelin Novitan luonnonvalkoisesta Strömsö-langasta. Aioin ensin solmia sen Novitan ohjeiden mukaan, mutta sitten päätinkin itse vähän "säätää" mallia tekemiseni edistyessä.
Työn kokonaiskorkeudeksi tuli metri häntineen päivineen.

Amppelissa on vanha paavalinkukka, josta kirjoittelin aiemmin. Alkoi kait kukkia sen jälkeen kun rutistelin juuria.
Ostin Jyskistä kaikkein halvimman vaaterekin pelkästään makramee-solmeilua varten. Ulkona terassilla kun on hippasen vilpoista näperrellä tähän aikaan vuodesta.
Rekki on siitä hyvän mallinen, että sen luona pääsee lähelle työtä. Rekissä on alhaalla vain yksi poikkirauta. Telineen korkeutta voi säätää ja alla on pyörät.
Tilasin viikonloppuna Lankavasta paria erilaista makrameehen soveltuvaa lankaa. En paljoa, vaan ihan ensin kokeeksi.
Kävin ensin paikallisessa marketissa etsimässä makrameehen soveltuvaa lankaa. Kyselin parilta myyjältä, mutta he ensin googlasivat, mitä makramee on. En siis löytänyt. Kotiin lähtiessä hoksasin Motonetin ja päätin piipahtaa sen naruosastolla. Nuori miesmyyjä kyseli, että löysinkö etsimäni. Kerroin mitä etsin, ja hän tiesi heti mistä on kysymys. Myymälässä oli tietojensa mukaan pari kerää puuvillanarua. Myyntihylly oli vaihtunut, ja kaveri sanoi minulle etsimisen tiimellyksessä, että ennen et kotiin lähde ennenkuin kerät on löydetty. Nyt minulla on pari pientä kerää kiererttyä puuvillanarua ja hyvä mieli palvelusta.
Amppelin metallinen lenkki on tyttären purkamasta käsilaukusta. On mennyt oppi perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti