1.11.2019

"Nakkisarvet" ja nakki-juustosarvet

Tutkiessani pakastinta löysin viime joululta jääneen voitaikina paketin. On pitänyt hävittää se monta kertaa, mutta ajattelin sitten kokeilla leipoa "nakkisarvia". Jääkaapissa oli parasta ennen päivämäärän ohittanut paketti kuorettomia grillibalkan-makkaroita, joita päätin myös käyttää.

Puolitin voitaikinalevyt, sipaisin pinnalle sinappi-ketsuppi -seoksen, leikkasin pienen ja ohuen siivun juustoa, kiersin sisälle juuston sekä neljäsosan makkarasta. Pinnan voitelin munalla.

Nämä tuli syötyä, eikä taikina maistunut vanhalle. Ihme kyllä. Olivat kylminä ehkä parempia. Luonto kiittää, mutta suonet paukkuu.
Nakkisarville löytyy monta ohjetta sekä nimeä. Itse teen alla olevalla ohjeella.
Resepti ei taida olla paljoakaan terveellisempi, mutta sarvet ovat niin hyviä. Leivon näitä(kin) tosin todella harvoin.
 
Nakki-juustosarvet (16 kpl)

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
50 g voita
75 g (1 1/2 dl) emmental punaleima juustoraastetta
Täyte:
1/2 dl chili-tomaattiketsuppia
1/2 dl sinappia
1 valkosipulinkynsi
16 kuoretonta nakkia
Voiteluun 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina hyvin ja lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva sekä juustoraaste. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa.
Taikina jaetaan kahteen osaan, kaulitaan pyöreäksi, halkaisijaltaan 35 cm. Pyöreä levy leikataan kahdeksaan osaan - malli muistuttaa kolmiota. Nakki kierretään taikinan sisään samoin kuin kuvassa olevat.
 Paistetaan 225 asteessa noin 15 min.
Vinkiksi: Sose kannattaa levittää jo leikkaamattoman  levyn päälle. Suttaa siten vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti