10.1.2020

Pinkki palmikkopipo

Pinkki pipo taitaa kuvassa näyttää enemmänkin vaaleanpunaiselta.
Ohjeen tapaista pukkaa:
Lanka on 7 veljestä ja pyöröpuikot numeroa 3½. Kavennusten alkaessa vaihdoin sukkapuikkoihin. (Työhön riittää hyvin yksi kerä.)


Siinäpä sitten olikin piposta faktaa. Kirjoitin ohjeen ylös ajatellen ihan blogiani, mutta onnistuin siivoamaan ennen joulua taas niin tehokkaasti, että olen hukannut lappusen roskiin tai en vaan löydä sitä "arkistostani".

Koska neuloin pipon jo ennen joulua, laskeskelen nyt tässä, miten sen tein. Toivottavasti ohje on selkokielellä. En ole mitenkään ammattilainen näissä hommissa.

Koko sopii teinistä aikuiseen:

Luo 118 s ja neulo pyöröpuikoilla 2 o, 2 n joustinneuletta suljettuna 7 cm.
Aloita sitten palmikkokuvio, 6 o, 2 n. Palmikon kuvion puoli vaihtuu joka 12. krs.
Kun työn korkeus on 23 cm, aloita kavennukset ja vaihda sukkapuikkoihin:
Huom! Silmukoita joutuu jakamaan loppuvaiheessa tasaisesti puikoille johtuen aloitussilmukoiden määrästä.
Neulo 2 n s:n kohdalla 2 n yhteen, 6 o s:n kohdalla 2 keskimmäistä o yhteen. Seuraavalla kerroksella neulo 1 n, 5 o s:n kohdalla kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä s o:n yhteen.
Neulo pari kerrosta 1 n, 3 o. Sitten kavenna jokaisen puikon alussa: 1 o, 2 s o yhteen, loput aina oikeaa. Kun jokaisella puikolla on 4 s, katkaise lanka ja pujota silmukoiden läpi. Kiristä lanka ja päättele työ. Tee tupsu jos tykkäät.
Koska en ota viimeisiin kavennuksiin heti ensimmäistä silmukkaa, saan niistä paljon siistimmän näköisiä. Itsellä taisi viimeiseksi jäädä puikoille 3 x 4 s, ja 1 x 5 s. Eipä tuo haitannut lopputulosta.
Apupuikko grillitikusta
Hätä keinot keksii. Kaupasta saa kaikenlaisia hienoja apuvälineitä. Tässä apuvirkaa hoitaa katkaistu grillitikku, jonka toisen pään viilasin kynsiviilalla. Ei luista ja on kevyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti