Muutama vuosi sitten mieleeni muistui naapurin vanha konsti ranskanleivän tuunauksesta. Suunnittelin tekeväni ravunkuorikeittoa ja mietin sen kanssa sopivaa leipää. Siinähän se sitten muistui. En ollut silloin kylläkään varma, että tehdäänkö ranskanleipää enää. Ei vaan ole ollut ostoslistalla ja kaupassa kulkenut kait laput silmillä.
Siivutan ranskanleivän ja voitelen palat itse tehdyllä valkosipulivoilla. Käärin leivän tiukkaan folioon ja kuumennan paketin yleensä grillissä. Eilen kuumensin sen uunissa.
Folio päätyi metallinkeräyslaatikkoomme
Koska pyydämme rapuja melkoisen määrän, yleensä mies perkaa jonkin verran rapuja heti niiden keittämisen jälkeen. Pakastamme keittoon soveltuvat kuoret ja levitteeksi tai uuniperunakastikkeeksi ravun lihat. Vie näin pakastimesta vähemmän tilaa.
Leipä ja ravunkuorikeitto maistuivat lounaalla vieraillemme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti