11.4.2020

Virkattu torkkupeitto lapsenlapselle

Ajatus kuvan torkkupeiton virkkaamiseen tuli vajaa vuosi sitten, kun mietin, mitä tekisin omista sekä saamistani lankojen jämistä. Ostin myös työn edetessä, vähän kerrallaan, lisää uusia lankoja. Lopputulemana minulla oli kasa erivärisiä paloja, joiden malli on ihan perusneliö. Ohjeen löysin 1978 julkaistusta Virkkauskirjasta.
Sommittelin neliöt ensin sängylle, otin niistä valokuvan ja sen jälkeen korjasin ne pois. Valokuvan mukaan aloin ommella paloja yhteen.

Langat ovat pääasiassa Nallea, osa on merinovillaa sekä konepestävää villalankaa. Koska minulta puuttuu vielä noin 50 palaa toisesta torkkupeitosta, jätin reunuksen virkkaamisen vaiheeseen säästääkseni mustaa Nallea. Näin pääsen jatkamaan toista työtä, koska siinäkin tarvitaan samaa lankaa. Onneksi vain vähän.
Keskeneräisyyden vuoksi en ole vielä pingottanut peittoa, vaan teen sen sitten vasta kun työ on valmis.

Ajattelin mennä lankakaupoille vasta kriisin jälkeen tai sitten teen tilauksen netistä. Täytyy vain laskeskella, paljonko tulen tarvitsemaan materiaalia. Mitään pikkutilausta en raaski tehdä eikä minulla ole onneksi mikään kiire. 
Kirjoitin jo viime vuoden toukokuussa, että virkkaan torkkupeitot kaikille kolmelle lapsenlapselle. Annan ne heille yhtäaikaa. Kolmatta en ole vielä aloittanut, mutta malli on jo mielessä. Tämän peiton saa väreistä tykkäävä eskaripoika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti