4.4.2020

Joulusta pääsiäiseen

Rairuohon korvike
Sain jouluna kukka-asetelman, joka on säästynyt hyväkuntoisena. Loppiaisen aikoihin leikkasin siitä valkoiseksi maalatun sypressin pois, joten se ei sen jälkeen näyttänyt enää kausiasetelmalta, ei edes astiansa puolesta. Aioin jokin aika sitten purkaa kasvit eri ruukkuihin, mutta koska tuntuvat viihtyvän hyvin, ovat saaneet jäädä paikoilleen. Tulilatvassa on nuppuja, joten se kukkii lähiaikoina.
Otin asetelmasta mustan kävyn pois ja värkkäsin sen paikalle narusta pienen pesää muistuttavan tekeleen. Pesään kiinnitin coktailtikulla pieniä maalaamiani styroksmunia. Munavahtina on pääsiäispupu, jonka olen ottanut talteen vanhasta asetelmasta.

"Fiksuna puutarhurina" ajattelin, että nyt ei tarvitse mennä turhaan kauppaan ostamaan rairuohon siemeniä. Päätin kylvää sen sijaan jotakin muuta mitä on jäänyt yli viime kesältä. Tämähän on nyt niin trendikästä.
Olisi meillä ollut sinapinsiemeniäkin, jotka kuulemma itävät nopeasti. Kylvin niiden sijaan tilliä pariin astiaan. No, tein sen toissapäivänä. Tänään hoksasin katsoa niiden itämisaikaa. Ei taida tulla pääsiäiseksi tilliasetelmaa. Hyvä jos ovat edes itäneet silloin. Tämä uusvanha asetelma saa nyt olla rairuohon korvikkeena ihan vaan omaksi iloksi.
Askartelukaappiini sain kerralla tilaa. Tuli maalailtua styroksmunia enemmänkin. Täytyy varmaan niillekin keksiä jokin virka.

Kuten huomaa, askarteluhuoneen on vallannut mieheni. Minä "sain" käyttööni taas ruokapöydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti