20.3.2021

Neulepanta Hygge Woolista


Ostin mustan kerän Hygge Woolia ajattelematta sen enempää, mitä siitä neuloisin. No, yhdestä kerästä ei tuntunut riittävän mihinkään, joten päätin ostaa vielä toisen kerän. Koska aikailin langan kanssa, eipä sitten värivaihtoehtoja enää ollutkaan. Ostin beigeä lankaa, siis sitä ainoaa väriä, jota löysin, ja ei mitenkään meikäläistä imartelevaa.

Koska olen pipoja neulonut enemmän kuin tarpeeksi, tytär pyysi minulta pantaa. Samassa hoksasin omistamani Hygget. Eikun niistä pantoja väsäämään.

Loin 16 s nro 8 puikolle ja neuloin 1 o, 1 n joustinneuletta. Kun työ oli noin 25 cm pitkä, vaihdoin nro 5 sukkapuikkoihin ja jaoin kummallekin 8 s. Taitoskohdassa neuloin ensimmäisen puikollisen normaalisti, käänsin työn ja neuloin samat silmukat uudelleen. Vasta sen jälkeen jatkoin odottamassa olevilla seuraavilla silmukoilla.

Nostin aina ensimmäisen silmukan oikein neulomatta. Ei ehkä paras tapa, mutta itse tykkään. Sukkapuikot nro 5 sen vuoksi, koska minulla ei ole paksumpia sellaisia, heh.

Pannan ompelin takaa kiinni o s:n kohdalla silmukoita jäljittelemällä. Päättelylangalla pujotin muut kohdat sisäpuolelta yhteen.

Nyt minulla on kaksi kerän loppua, yhteensä 65 grammaa. Taidan neuloa niitä yhdistelemällä vielä yhden pannan lisää. Malli on vielä mietinnässä.

Paniikkisukkia tulee tehtyä aina paremman puutteessa. Siis neuloosia potevan hetkeen, kun ei siihen hätään muutakaan keksi. Olen myös päättänyt "tuhoavani" lankajemmaani. Itse asiassa ei minulla lankoja mitään hirveästi ole vs. moneen muuhun neulojaan? Vain kolme muovilaatikollista. Siis sellaisissa, joita myydään kolme kympillä.


2 kommenttia:

 1. Hei, aivan ihana hygge wool panta. En vain ikäväkyllä ymmärtänyt ohjetta. Olisitko voinut selittää tämän ohjeen aivan tarkasti vaihe vaiheelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä. Ihan rehellisesti: itse neuloin muutaman pannan hyggestä ja muutamasta muusta langasta tällä ohjeella. Katsoin muistini virkistämiseksi ohjettani ihmetellen, että mitä tuli neuvottua. Jotakin vaan valitettavasti pitää kirjoittaessa itsestään selvyytenä. Piti tämä ohje päivittää jo aikoja sitten, mutta on vaan ollut niin kiirettä, mukamas. Joulun jälkeen sitten tulee paljon postauksia.

   Asiaan: Kun silmukat on kahdella puikolla ja neulottu toinen puoli kuten yllä, vie se puikollinen toisen puikon eteen kiertämättä. (Mieti vaikkapa kämmenselkiäsi, viet toisen kämmenen toisen yli niin, että peukalot ovat nyt ulospäin.) Neulot yli asetetun silmukat ensin ja sitten jatkat toisen puikon silmukoilla. Eka kerros tekee tiukkaa ja näyttää, ettei siitä mitään tule. Toisella kerroksella jo helpottaa. Kysy lisää, jos ei auennut. Meillä vähän remppaa menossa ja huusholli kuin viikko ennen joulua, mutta neuvon lisää mahdollisuuksieni mukaan.

   Poista