29.3.2021

UFOt valmiiksi ennen kesää

Päätin saada kaikki keskeneräiset käsityöt valmiiksi ennen kesää, koska niitä on mukavampi säilyttää sesongin yli valmiina varastossa kuin puolivalmiina käsityökopparissa. Kesällä kun tahtoo villalangat unohtua. Tämänkin puseron langoista aloitin työ(t) jo vuosia sitten. Kirjoitin neuleestani "Purkuun meni nämäkin" jo pari vuotta sitten: https://merjee.blogspot.com/2019/01/

Niin se aika rientää.

Löysin langoilleni ohjeen Novitaknitsin sivuilta. Se on "Naisen raidallinen neulepusero Novita 7 Veljestä ja 7 Veljestä Raita". Sain työhön menemään mukavasti värilliset langat, mustaa jäi melkoisesti.

Jos jokin käsityössä tökkii, niin homma jää minulta helposti vaiheeseen. Niin myös tässäkin. Huomasin jo ennen kappaleiden yhteen ompelemista pääntien olevan minulle ihan väärän mallinen. Siksi työ jäi pitkäksi aikaa huilaamaan.

Koska tein otsikon mukaisen päätöksen, etsin jokin aika sitten pääntielle uuden ohjeen. Sen löysin myös Novitaknitsistä ja on "Naisen kirjoneulepusero Novita 7 veljestä".

Laskeskelin uuden pääntien tarvitsemat kerrokset ja purin etu- ja takakappaleista tarvittavat määrät. Koko homma täytyi kunnolla miettiä, koska en halunnut enää hihoihin enkä hartialinjaan koskea.

Ajattelin ensi syksynä neuloa puseron edellä mainitulla, "Naisen kirjoneulepusero Novita 7 veljestä", ohjeella. En tee vahingosta viisastuneena tosiaankaan sitä mustana ja pusero-osan teen hieman pidempänä.

Vielä löytyy kolme pipoa, joista kaksi on ilman tupsua ja yksi ilman vuorta. Niin, ja se pinkki villatakki on työn alla. Joten aika vähän niinkuin omasta mielestä. Yhden puserotekeleen purin jo kolmanteen kertaan, koska ei siitä mitään tule. Nyt paniikkikäsityönä virkkaan niistä langoista hartiahuivia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti