7.4.2015

Kukkakorit kunniaan

Ylikasvaneita kukkia
Minussa myös on vähän jemmaajan vikaa. Tykkään säilytellä kukkakoreja ja -purkkeja. Kyllä minä niistä luopuakin osaan, mutta säästän ne kauneimmat, taikka sellaiset, jotka sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Varastotilaa ne vievät melko paljon, joten harkintaa pitää käyttää. Kahvalliset voi ripustaa varaston kattoon, jolloin ne eivät vie hyllytilaa. Kannattaa kuitenkin ennen hävittämistä kysellä kaveripiiristä, josko heillä olisi tarvetta niille. Niitä voi myös myydä kirpparilla tai lahjoittaa esimekiksi SPR:n Konttiin. Täytyy myös muistaa, että korit eivät ole ilmaisia kukkakauppiaallekaan. Olen joskus tilannut itseäni varten floristilta asetelmia vanhoihin koreihin.

Kuvan korin löysin jemmastani. Istutin siihen kolme narsissia ja juurelle keräsin sammalta mökkipihastamme. Pupu on jostakin vanhasta pääsiäiskorista. Asetelma ajoi asiansa, kukat ovat ylikasvaneet, joten nyt saa narsissit jatkaa ulkona ilman pupua. Myöhemmin istutan kukat johonkin sopivaan paikkaan odottamaan ensi vuoden kevättä. Yleensä sellaiseen, jossa ne voi kukittuaan leikata ruohonleikkurilla.

Tapanani on koristella tavaroilla eri juhlia melko niukasti. Pääasiassa käytän kukkia ja kynttilöitä, mutta on minulla myös perinteiksi tulleita juttuja.

Tilan säästämiseksi on hyvä hävittää tai kierrättää sellaiset joulu- tai muut koristeet, joita ei ole käyttänyt vuosiin. Tunnearvoltaan rakkaat esineet voi tietenkin pitää. Kannattaa kuitenkin miettiä, ajaisiko valokuva niistä saman asian, jos ne ovat vain muistelua varten säilytyksessä. Tätä samaa käytäntöä voi soveltaa myös muihin tavaroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti