9.4.2015

Tyynyt kokeilemalla

Jos on vähänkin epävarma sisustustyynyjen värivalinnoissa, kannattaa ennen ostamista kokeilla värejä ja kuoseja taittamalla tyynyjen päälle muunmuassa lempivaatteita tai muita sopivia kankaita, joiden värejä olet suunnitellut käyttää. Kuvassa on pari T-paitaa ja musta neulejakku. Laitoin ne esille esimerkiksi.


Muuhun sisutukseen sopii mielestäni paremmin murretut sävyt. Ne on ommeltu kankaan jämäpaloista ilman vetoketjua ja väriskaala on haettu myös kokeilemalla. Tyynyjen mahdollinen pilaaminen pesussa ei aiheuta kummoisia taloudellisia tappioita.

Tyynyjä pestessä laitan kulmat suurilla hakaneuloilla vanuun kiinni. Näin sisusta pysyy paikoillaan konepesun ajan. Täytyy tietenkin miettiä ennen pesua, että kestääkö päälliskangas hakaneuloja. Kulmat voi myös harsia  kiinni löyhästi.

Jos päiväpeite on rauhaton ja on epävarma tyynyjen värivalinnoissa, kannattaa mielestäni pitäytyä yksivärisissä päällisissä. Värit voivat olla iloisiakin. Tässäkin on hyvä pitää mielessä tyyli, eli murretut sävyt omassa skaalassa ja kirkkaat värit omassa. Makuasioista ei voi tietenkään kiistellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti