31.7.2016

Mitäs langasta tänään keksittäisiin...

Uudet tyynynpäälliset iltapuhteena
Kirjoittelin aiemmin, että en halua nurkkiini paljoakaan ylimääräisiä lankajämiä, mutta kyllä sitä meikäläinenkin osaa mennä halpaan. Paikallinen lankaliike tarjosi taannoin Novitan Usva-lankaa neljä kerää kympillä. Ostin tietenkin kolme satsia. Ajattelin, että jos neulon langasta puseron itselleni, niin pilkunviilaajana halusin värien mallaavan etu- ja takakappaleiden kanssa yhteen. Myös hihojen piti mielestäni olla samanlaiset. Huomasin myös, että liukuvärjätyssa langassa oli pitkät värien vaihdot. Siksi ostin lankaa niin paljon.

Tietenkin noita keriä ja jämiä  jäi vielä  käyttämättä.
Vanhat otettiin uusiokäyttöön
Pari vanhaa sohvatyynyä olivat kuosiltaan aikansa eläneet ja ne näyttivät myös tahraisilta niissä olevien kuvioiden vuoksi. Siispä ajattelin niiden tarvitsevan uudet päälliset. Lapin mökin tyynynpäällisiä oli niin mukava neuloa, että päätin käyttää samaa ohjetta myös näihin violetteihin tyynyihin. Puikkojen kokokin sopi mittoihin.
Lankaa ainakin on riittävästi
Koska niitä pieniä kerän jämiä jäi monta, päätin käyttää ne isoäidin neliöihin. Kaitpa niistäkin jonkun tekeleen saan kyhättyä.

Langan koostumus ei oikein miellyttänyt minua. Minusta siinä olisi saanut olla hieman enemmän kierrettä. Tuollaisena siitä tuli otettua helposti puolikkaita lankoja puikoille ja virkkuukoukulle. Langan väriskaalasta tykkään kovasti.

Puseron kappaleiden neulomisessa onnistuin mielestäni todella hyvin. Sain värit sopimaan, mutta aikaa ja vaivaa siinä meni.

Niin, neulepuseron kappaleet on vieläkin ompelematta yhteen. En sitten tiedä, kuinka fiksulta näyttää, kun tyynyt ja muija ovat samassa kuosissa sohvalla. Voisinhan sitä vaikkapa naamioitua mööpeliksi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä siitä varmasti hyvä tulee. Eikä haittaa yhtään vaikka on sama väri kuin tyynyssä. Ihana lila.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan.
  Osallistua voi vielä tänään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta. Olen ihaillut pihakuviasi. Meillä taidetaan taas myllätä ensi keväänä. Pihalaatat ja sorakasa odottaa uudelleen sijoittelua, mutta kaikki on vielä kiinni rakennusprojektin edistymisestä.

  VastaaPoista
 3. Noita isoäidin neliöitä on kiva tehdä. Ihanan väristä lankaa.

  VastaaPoista
 4. Minulla on toinenkin työ neliöistä tekeillä, mutta käytän niissä erivärisiä lankoja. On välityön välityö, joten valmiiksi saaminen kestää vielä pitkään.

  VastaaPoista