19.9.2016

Helmiä kahvipussistaTäytyipä kokeilla, että minkälaisia ja kuinka helposti kahvipusseista saa käärittyä helmiä. Homma tuppasi luistamaan sormista, joten tämä oli ensimmäinen työni, jossa hieman liimaiset sormet olivat enemmän etu kuin haitta.

Olisi pitänyt ihan alun alkaen valita kunnon liima kääryleen kiinni pitämiseksi. Kuvittelin, että jos vetää liimaa reilusti puikolla ja heti perään lakkaa helmet decoupage-lakalla, niin homma pysyy kasassa. Osassa nauha aukesi itsepäisesti, joten käytin kiinni pitämiseen nuppineuloja. Värillinen puoli päälle päin piti hyvin. Tässäkin työssä maltti olisi ollut valttia ja minun olisi pitänyt tehdä kaikki rauhallisesti ja antaa (uudelleen) liimausten kuivua kunnolla ennen lakkausta. Kuvan helmet saavat vielä yhden lakkapinnan lisää varmuuden vuoksi.

Helmi on 2 cm leveä ja nauhan pituus noin 60 cm. (Teippasin kaksi pussia yhteen.) Sain kahdesta kahvipussista 19 helmeä, eli pujoteltuna nauhaa on 38 cm. Kuvan kiiltävien helmien väliin ajattelin laittaa muita helmiä. Musta voisi toimia.

Kyllä minä vielä kokeilen tehdä pusseista erilaisia koru-juttuja. En minä vielä luovuttanut.

4 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla, nuo näyttää kauniilta.

    VastaaPoista
  2. Olen ommellut kahvipusseista kasseja ja todellakin se on liukasta materiaalia. Olet taitava, kun sait noin pienet helmet siitä tehtyä.

    VastaaPoista