13.9.2016

Rapuja ja rekvisiittaa tuliaisina

Elokuun iltaa viettämässä ystävien luona

Tänä aamuna ravustuskelit kohdillaan

Meitä oli viime viikonloppuna kutsuttu ystävien mökille viikonloppua viettämään. Ilta oli merellä mitä kaunein ja nautimme myös emännän ja isännän runsaasta vieraanvaraisuudesta.

Ehdotin heille, että josko toisin illanviettoon rapuja sekä siihen tarvittavan rekvisiitan? Heille sopi järjestely hyvin ja keitinkin aamulla viitisenkymmentä saksiniekkaa mukaamme.

Löysin jo viime syksynä paikallisesta miljoonakaupasta yläkuvassa olevaa kaitaliina eurolla viisi metriä. Sitä voi leikata sopiviksi pätkiksi ja kestää hyvin useammankin käytön. Jätin liinan tietenkin kyläilypaikkaamme. Rapuveitset olenkin ostanut sinne jo muutama vuosi sitten.

Tänä aamuna oli järvellä sumua ja oli ihana ilma soudella merroille. Otan ne ylös torstaina, joten ravustuskausi on silloin osaltani ohi. Ravut lakkaavat pikkuhiljaa käymästä pyydyksiin. Virallinen kausi tosin kestää lokakuun loppuun, mutta silloin alkaa olla jo niin paljon poikasia emon vatsan alla tai mätiä rapujen sisällä, että on parempi jättää ne järveen kasvamaan ja lisääntymään. Kelit tulevat myös arvaamattomiksi.

Pakastimessa on nyt talven varalle muutama rapulaatikko odottamassa omia rapukekkereitä. Olen myös tehnyt ravuista uuniperunakastiketta ja levitettä. Rapukeittoa olen tehnyt ravun kuorista, jotka ovat jääneet edellä mainituista. Ohje fisuskan rapukeittoon löytyy toisesta blogistani, fisuska.blogspot.fi, jonka kirjoitin viime vuoden elokuun 24. päivä.

Mietinkin, että kumpaan blogiini tämän jutun kirjoitan, mutta olkoon nyt näin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti