23.3.2017

Jättimuna suodatinpusseista ja liimasta


Täytyipa vielä kokeilla, että minkälaisen munankuoren saan aikaiseksi suodatinpaperista. Ostin ison pakkauksen kilohinnoiteltuna kakkoslaatuisia suodatinpusseja naapuripitäjässä olevasta tehtaanmyymälästä, joten materiaali oli jo hankittuna valmiina. Valitettavasti en ole bongannut myymälästä tätä paperia valkoisena rullatavarana. Ruskeana löytyy aina silloin tällöin.

Suodatinpaperille oli ehkä helpompi levittää vesi-liimaseosta kuin wc-paperille. Revin pienehköjä palasia suodatinpusseista, joten näin lopputuloksesta tuli siistimpi. Kerroksia olisi tarvinnut liimata enemmän kuin neljä - viisi. Kuoresta kuultaa läpi, jos vaikka ajattelisi kylvää siihen rairuohoa. Sisälle täytyy laittaa tietenkin ensin kelmua tai muuta vedenpitävää.


Kertauksena laitan vielä kuvan tekemistäni munankuorista. Takana vasemmalla oleva on tehty vesi-liimaseoksesta ja wc-paperista. Pinnat lakkasin kalustelakalla. Takana oikealla oleva on valmistettu vesi-sokeriseoksesta ja edessä oleva on tämä viimeksi mainittu suodatinpaperista.

Ajattelin tehdä näitä vielä muutaman lisää. Ehkä paras lopputulos tulisi yhdistää vesi-liimalla suodatinpaperia ja wc-paperia kerroksittain. Pinnan voisi lakata, jos haluaa säilyttää niitä seuraavaan pääsiäiseen. Ajattelin kokeilla ainakin yhteen munankuorimosaiikkia.

Olen suunnitellut antaa näitä lahjaksi kera narsissin tai rairuohon. Ruukun voi sitten pääsiäisen jälkeen vaikkapa hävittää. Rahallisesti menetys ei ole suuri. Itse otan käyttöön suojaruukkuina narsisseille, rairuoholle sekä pääsiäisnamuille. Makeiset voisi tarjota vaikkapa tuosta vesi-sokeri-kuoresta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti