21.3.2017

Jättimuna vessapaperista ja liimasta


Bongasin blogista www.thelittlevillage.fi kauniin kuvan ja ohjeen "Jättimuna vessapaperista ja sokerista". Teksti jäi vaivaamaan minua sen verran, että päätin kokeilla samaa. Kuvan etualalla oleva munankuori on tehty sokeri-ohjeella. Taaempana kuvassa olevan kuoren sävelsin itse.

(Ensimmäisiä muistojani suunnittelutoimistossa työskentelystäni oli seinällä oleva sananparsi: "Mikään ei ole helpompaa kuin suunnittelun uussuunnittelu.")


Paperilangasta neulotun varjostimen innoittamana päätin kokeilla samaa vesi-liimaseoksella.

Laitoin puhalletun ilmapallon päälle ensin varmuuden vuoksi kelmua. En sitten tiedä, oliko tarpeellinen teko. Kokeilen vielä ilmankin. Sitten ladoin pallon päälle vessapaperia, osin talouspaperia, ja kostutin ne vesi-liimaseoksella. Työkalunani oli pensseli.

Ajattelin ensin, että ei tästä mitään tule, mutta homma alkoi sujua työn edistyttyä. Annoin paperien välillä vähän kuivahtaa, joka helpotti jonkin verran. Kerroksia tein neljästä viiteen.


Kuivahtaneen työn päälle asensin tassin, jotta sain siihen tasaista pohjaa. Painona oli lasagnepakkaus. Kun kuori oli kuivunut, puhkaisin ilmapallon ja poistin kelmun. Sen jälkeen leikkasin sahalaitareunan.


Kuoresta tuli mukavan kova, mutta lakkasin sen vielä kertaalleen sisältä ja ulkoa huonekalulakalla.

En ole tutkinut sen enempää näitä "kuori-juttuja". Voi olla, että näitä ns. ohjeitani löytyy netistä pilvin pimein. Kirjoitin nyt tämän kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti