24.9.2017

Lahja kunnalta

Minusta on hieno ele kunnalta, että tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden kerätä auringonkukkia pellolta kotia ilahduttamaan. Pienet joutomaan alueet saadaan näin tavallaan myös hyötykäyttöön.
Edellisinä vuosina kotikuntani on kylvätyttänyt auringonkukkapellon asukkaittensa iloksi. Tänä vuonna valitettavasti ei, mutta nyt mökkipaikkakuntamme tarjoaa kukkia kerättäväksi.

Satuin eilen kulkemaan pellon ohi ja harmittelin, ettei käsilaukussani ollut mukana saksia tai muuta terävää varsien leikkuuta varten. Aikani laukkua penkoessa kekkasin, että puukon virkaa saa toimittaa liikelahjana saatu metallikampa. Sillä sujuikin leikkuu kohtalaisesti. Enpä ollut turhaan kantanut sitä noin kymmentä vuotta mukanani, heh.
Minua on ilahduttanut myös pitkään kukkivat orvokit. Hain ne alkukesästä appivanhempieni haudalta vaihtaakseni tilalle kesäkukat. Koska olemme olleet paljon poissa reisussa, ajattelin, että niillä voin täyttää yhden ruukun ulkoistutuksena. Ei harmita, jos sattuu kuihtumaan hoidon puutteesta.
Tuntuu, että meillä on kasvanut kaikki muukin paljon rehevämpänä kuin ennen. Ihmeellinen kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti