6.10.2017

Finntikki ei ollutkaan finito

Toilettilaukku
Sain hakea käryttäneen ompelukoneeni jo maanantaina korjattuna ja huollettuna, eikä maksanut kuin vähän yli 50 euroa. Koneeseen oli vaihdettu jopa lamppu palaneen tilalle sekä lankojen leikkuuterät oli terotettu. Hieno juttu, olen mielissäni ja kiitollinen.

Olin leikannut jo jokin aika sitten lapsenlapselleni toilettilaukun osat. Nyt pääsin ompelemaan pussukan valmiiksi. Tämä kuuluu ikään kuin samaan sarjaan juttuun, jonka  kirjoitin elokuun ekana päivänä nimellä "Harjoittelukappale". Silloin pussukasta tuli liian iso pienen pojan toilettilaukuksi, joten tein nyt sitten pienemmän. Edellinen on lujuustestin läpäissyt, eli siinä kuljetetaan ja säilytetään Matchbox-autoja, ja voin sanoa, että pussi on aina ihan täynnä ja vielä ehjänä.

Kuvassa olevan toilettilaukun koko on leveydeltään 20 cm ja korkeus 13 cm. Ohjeet löysin blogisivulta  http://handmadehippu.blogspot.fi/2010/04/pussukan-teko-ohje.html.

Periaatteni toilettilaukun tekemisessä oli taas se, että kaikki tarvittava pitää löytyä kotoa - kyseessä oli siis varastojen tyhjennystä.
Sopivasta vetoketjun löytämisestä tämä alkoi. Sen jälkeen leikkasin kankaan jämästä autot, jotka silitin liimapaperilla aluskankaaseen kiinni. Päälle ompelin kristallimuovia. Pussukan vuori on vahakangasta.

Vähän tästä tuli tönkkö ja vaikeahko ommella siististi, mutta kuten lapsenlapsi sanoisi; "ei haittaa". Eiköhän tämä asiansa aja niin kauan kun nämä autot kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti