16.10.2017

Inkiväärishottia meilläkin

Kuvassa on puolitoista litraa inkiväärishottia. Valmistamani satsi on tähänastisista suurin. Juoma ei ole niin kovin herkkua, mutta tehokasta - kait?

Mies sairastui flunssaan ja poti sitä yhteensä seitsemän viikkoa. Eikä tietenkään suostunut meneemään lekuriin. Hän on nyt juonut tätä ihmeainetta ja taitaapi olla hänen tautinsa selätetty muutaman juomapäivän jälkeen.

Itse olen juonut inkiväärishottia satunnaisesti, mutta nyt, kun flunssa iski, olen ottanut sitä säännöllisesti viimeisen viiden päivän aikana. Ihmettelen todella, jos näin lyhyellä sairastamisella, eli viidellä päivällä pääsen pälkähästä. Flunssan pari ekaa päivää olivat aikalailla pahoja.

 Käyttämäni ohje on MTV:n kotisivuilta:

Inkivääri-sitruunashotti

  • Inkivääri (noin 100 g)
  • Sitruuna
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,5 l vettä
Raasta kokonainen inkivääri ja kiehauta samalla puoli litraa vettä kattilassa tai vedenkeittimessä. Lisää raastettu inkivääri kuumaan veteen ja anna hautua 20 minuuttia. Kaada seos siivilän läpi pienempään astiaan. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita. Purista seuraavaksi joukkoon yhden sitruunan mehut. Valmiin juoman voi pullottaa.
Juoman pitäisi säilyä jääkaapissa noin kuukauden.
Lukemieni tietojen mukaan juoman pitäisi olla oikea terveyspommi. Kai tästäkin muoti-ilmiöstä jokin suurtutkimus vielä tehdään ja haittoja löydetään. Mutta kaikkeahan pitää nauttia kohtuudella, eli tätä lasi päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti