20.10.2017

Pelargoniat talteen samaan koriin

Joukossa myös muratti
Otin ulkoruukuista pelargoniat sisälle talteen talveksi. Koska meillä on kukille niukasti vapaita sopivia paikkoja, istutin ne samaan koriin. Siinä niitä on helppo siirrellä tilanteiden mukaan. Yläkerran huoneet tullaan talvella pitämään enimmäkseen hämyisenä sekä viileämpänä kuin muita tiloja, joten kukkakori saa sieltä luonnollisesti "majoituksen".

Joissakin pelargonioissa on melko voimakas tuoksu. Kun makuuhuone tulee käyttöön, voi kukkakorin nostaa helposti muualle, eikä kenenkään tarvitse kärsiä voimakkaista kasvien tuoksuista.

Keväällä lämpiminä päivinä korissa voi kätevästi  pelargoniat ulkoiluttaa.

Ei nuo kukat paljoa taimina maksa, mutta vanhoista kasveista saa kasvatettua suurempia. Edelliset kukat olivat kuusitoista vuotta vanhoja ja kasvoivat kesällä valtaviksi. Eräskin vieras sanoi, ettei ole Suomessa tavannut noin isoja pelargoneja, ovat kooltaan melkein kuin Kreikassa.
En enää jaksanut remonttien aikana vaalia niitä ja siirrellä jatkuvasti ruukkuja paikasta toiseen, vaan halusin saada ne pois nurkista kuljeksimasta. Osaksi kukat alkoivat jo kyllästyttääkin, mutta nyt vähän kaduttaa.
Ikkunalaudallamme kasvaa pari vanhaa pelargoniaa. Taimien antaja kuoli 60-luvulla. En näitä alkuja perinyt suoraan isotädiltäni vaan sain alut äidiltäni. Vanha perinteinen kukka on näemmä sitkeää sorttia ja lisääntyy helposti pistokkaista.

2 kommenttia:

 1. Mun on turha ottaa talvisäilöön mitään ulkokukkaa, eivät säily.
  Ei ole sellaista sopivan viileää paikkaa ja vähän valoakin pitäisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan kukat keväisin hehkeitä ole, mutta innostuvat kasvamaan valon lisääntyessä. Riesahan rumat puolikuolleet kukat ovat, jos niitä pitää katsella päivästä toiseen.

   Poista