11.10.2017

Joulu mielessä jo juhannuksena

Ompelin taas tänäkin vuonna löylyntuoksuja kuivatuista koivunlehdistä. Keräsin lehdet juhannuksen tienoilla kaadetuista koivuista sekä tiheästä vesakosta "kivenheiton päässä" Korvatunturilta. Koska Lapissakin oli kesä myöhässä, koivunlehdet olivat myös pienempiä kuin viime vuonna samaan aikaan. Tuoksu onkin niissä nyt paljon voimakkaampi kuin viimeksi.
Lehtien kuivattamisessa on oma riskinsä. Ne täytyy olla todella kuivia, jos niitä säilöö umpinaisessa laatikossa ihan vaan jo homehtumisen pelossa. Avonaisessa pakkauksessa lehtien haju varmaankin haihtuisi ennen aikojaan ja sitä olisi myös vaikea kestää sisätiloissa.
Koska ajattelin laittaa muutaman myyntiin joulumarkkinoilla, piti kaikki pakkaukset olla samanlaisia. Punnitsin jokaisen sisällön taas digitaalisesti. Suurin osa menee kuitenkin joulun aikoihin kavereille jouluntoivotuksina. Itse asiassa, tuoksupusseja on ihan toivottu taas lahjaksi.

Päälipussin ompelin suodatinpaperirullasta. Oma hommansa oli pussin kääntäminen oikeinpäin. Ostin tavaran tehtaanmyymälästä, kuten myös sisälle tulevat kakkosluokkaa olevat suodatinpussit. Sujautin lehdillä täytetyt ja kiinni ommellut suodatinpussit päälipussiin. Ne suljin kalalangasta kiertämälläni narulla.

Kuten kuvitella saattaa, ei näistä koivunlehtituoksupusseista tuntipalkoille pääse. Onneksi on mukavaa puuhaa.
Kun näissä Lapin maisemissa liikkuu ja tienviitan näkee, niin ei sitä joulua voi oikein unohtaa, vaikka olisi mikä vuodenaika tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti