22.9.2018

Lintsausta lasagnen teossa

Lasagnekastiketta
Meillä ei syödä eineksiä juuri koskaan. Ei ennen eikä nykyisin. Joskus kyllä tekee niitäkin mieli, mutta yleisesti ottaen kauppaan jäävät. Viikolla täytetään ostoslistaa ja mies hoitaa pääasiassa ruokaostokset. Kaupassa käydään kerran viikossa. Mies on myös innokas kokkaaja ja kokeilija.

Tänään tein lasagnea ihan vaan meille kahdelle. Sitä tulee tehtyä todella harvoin, koska perheessämme on vilja-allergikko.

Olen ostanut kerran valmista lasagnemaustetta. Meillä ei oikein tykätty siitä. Vuosia sitten löysin ohjeen, jossa juustokastike oli korvattu juustokeitolla. Sen jälkeen olen lisännyt jauhelihaseokseen pussillisen juustokeittoa. Kaikki vaan sekaisin ja hyvää tulee. Eli kyllä sitä joskus annetaan periksi einesrintamallekin. Jos tarjoilen lasagnea vieraille, kokkaan perinteisesti.
Lasagne on siksikin hyvä ruoka, koska sen voi esivalmistella tekemällä kastikkeet etukäteen. Sen voi myös pakastaa, eikä se kärsi siitä. Nytkin tein ison satsin, josta meille jää hätävara. Joskus pakastan pelkän kastikkeen, jos sitä tuli tehtyä liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti