18.9.2018

Roskalavan alta

Uusiokäyttöä
Minulla ei tosiaankaan ole tapana tutkailla roskalavoja eikä niiden alusia. Päinvastoin, haluan päästä tavaroistani eroon. Perjantaina kuitenkin hermoni petti.

Istuin autossa odottamassa, kun mieheni tyhjensi auton tavaratilaa muovipakkauksista, pahveista, metallista ja paperista. Olemme ottaneet tämän tavaksi, eli viemme viikonlopun kauppareissun yhteydessä myymälän parkkipaikalla olevaan keräyspisteeseen viikon aikana lajittelemamme jutut. Siten niitä ei kerry nurkkiin.

No, katselin, että joku oli jättänyt jääkaapin vihanneslokerot muovikeräyspisteen alle. Eivät olleet mahtuneet peltiastian reiästä sisälle. Hyvä niin, koska olisivat päätyneet väärään paikkaan. Kipitin katsomaan laatikoita, ja ne olivat täysin ehjiä. Siispä nappasin ne mukaani.

Pesin mökillä laatikot ja nyt niissä on työkalujani sekä askartelumaaleja. "Taiteen" tekemiseen tarvittavat välineet ja materiaalit ovat eri paikassa, josta ne on helppo napata päivätaiteilijoihin mukaan.

Jääkaapin laatikot olisi voinut viedä myös kierrätyskeskukseen. Yleensä ne ovat menneet rikki jo paljon ennen kuin jääkaappi. Ainakin meillä. Nämä kyseiset ovat liian pieniä meille, mutta askartelukaappiini nämä sopivat todella hyvin. Umpinainen laatikko on siitäkin hyvä, että mahdolliset maalipurkkien vuotamiset pysyvät sen sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti