9.10.2018

Tyttärenpojalle neulepusero

Hyvä yritys
Päätin testata lahjaksi saamiani lankoja neulomalla niistä ensin jotakin pientä. Siispä etsimään neuleohjetta, joka sopii saamiini konepestäviin Marimba-villalankoihin. Lankamerkki on Novitalta ja käsittääkseni pois tuotevalikoimasta.

Löysin Novitan arkistosta neulemallin "Neulottu vauvan palmikkopusero (Muksuextra 2008)". Kokoja oli mallissa aina 6-7 vuotiaalle asti.

Funtsailin, että jos neulon tuolla ohjeella neulepuseron, niin siinä ei sitten työn lomassa paljoa telkkua katsella. Piti siis laskeskella ja miettiä helpompi malli, joten otinkin vain alkuperäisestä ohjeesta silmukkamäärät ja sentit. Koon valitsin varmuuden vuoksi 6 - 7-vuotiaille. Ihan jo sen vuoksi, että tuppaa joskus neulomukset jäädä vaiheeseen ja poika on nyt 5-vuotias.

Neulominen sujui nopsaan, joskin minun oli vaikeaa saada aikaiseksi tasaista jälkeä. Lanka ei juurikaan joustanut ja oli melko kovaa. Ehkä käsialanikin on muuttunut aikojen saatossa.

Koska pusero tuntui melko jäykältä ja karkeahkolta, huuhtelin sen lopuksi lisäämällä veteen hieman tuoksutonta huuhteluainetta. Sen jälkeen laitoin neuleen laakatasolle kuivumaan. Nyt pusero on todella ison ja löysän oloinen, joten minun täytyy varmaankin pujottaa hyvin ohut kuminauha helman resorin alareunaan. Konsti on tepsinyt aiemminkin, joten miksei myös nyt.
Jatkossa keskityn käyttämään kyseisiä lankojani vain virkkaamiseen ja olenkin jo aloittanut niistä uuden projektin. Nyt työ sekä jälki vaikuttavat paljon mukavammilta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti