18.8.2019

Mokailua talletusautomaatilla

Viskipullon uusiokäyttö
Mieheni sai muutama vuosi sitten lahjaksi muovisen viskipullon. Sen tyhjennyttyä keksin, että siitä voisi tehdä kolikkopankin, joten pullon yläosaan mies leikkasi talletusaukon rahoille. Putelin suu on sen verran iso, että siitä saa parieurosetkin varistettua ulos. On siis kätevä ja tukeva tyhjentää talletusautomaatilla.

Juu, sen opin kantapään kautta. Muutama vuosi sitten ensimmäisellä kerralla tyhjensin kolikot pullosta pariin sisäkkäin olleeseen muovipussiin. Pussia ravistaessa kolikkokaukalon päällä se liian täytenä lerpahti ja killinkit kierivät pitkin marketin eteisen lattiaa. Niitä oli noin 150 euron arvosta eikä joukossa ollut juurikaan 50-senttistä suurempaa kolikkoa.

Olin tarkoituksella automaatilla illalla kuuden aikaan välttäen suurempia ruuhkia. Eipä silti käynyt edes mielessä kurkata, että näkikö kukaan.

Kolikkoautomaatin luukku oli auki ja kauhoin konttaamalla hiki päässä rahoja lattialta kaukaloon. Välillä päästin jonoon tulleita edelleni ja jatkoin rahojen keräämistä. Kummallista kyllä, kukaan ei nauranut tilanteelle, tai enhän siinä tilanteessa ehtinyt sellaista tutkailla. Oli kyllä jälkeenpäin ajateltuna niin koominen tilanne, että itse nauroin tapahtumalle vasta jälkeenpäin.

Nykyisin otan pullon mukaani ja tyhjennän sen suoraan automaatilla. Se on tukevatekoinen ja takana on kahvaa muistuttava otetta helpottava uloke. Eipä silti tuota tarvitse tyhjentää kovin usein, vaikka en enää kerääkään sitä täyteen asti. Et semmottii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti