7.2.2020

Saippuakranssi

Meille on kertynyt vuosien saatossa saippuoita, ja monet, varsinkin voimakastuoksuiset ovat jääneet käyttämättä. Osa pikkusaippuoista on ollut vaatekaapissani kangaspussissa tuomassa tuoksua, mutta nyt nekin saivat uuden merkityksen.

Idea tehdä kranssi saippuoista ei ole omani, vaan käsityölehtiä hävittäessäni otin sellaisesta kuvan talteen. Kranssi oli Novita-lehdessä 2/95. En uskalla tekijänoikeuden nimissä skannata kuvaa siitä. On sen verran vanha lehti, ettei linkkiäkään löydy. Kranssi oli mielestäni kaunis ja yritin matkia sitä. No eihän tuo nyt sitten ole likikään samanlainen vaan vähän samantapainen.
Jokaisessa paketissa ei ole saippuaa, vaan leikkasin finnfoam-jämästä sopivan kokoisia paloja. Leikkasin ne myös matalimmiksi. Kaikki nämä kääräisin leikkaamiini tapettipaloihin, jotka ovat asiantuntijamyymälän poistuneista malleista. Käyttämääni tapettia on kahta eri sävyä.
Osaan tein paketteja ohennetuista finnfoamin jämä-jämäpaloista ja saippuasta. Osaan pilkoin isot saippuapalat ja kääräisin ne sellaisinaan, osaan oli "vähän" sovittelemista.
Minulla oli jemmassa dia 20 cm ja profiililtaan pyöreä styroksinen kranssipohja. Nuukana sitten leikkasin sen kahtia ja käyttöön otettuun puoleen kääräisin hapertuneen pitsisen trikoopalan suikaleen.
Pakettien kranssipohjaan kiinnittämiseen käytin kuumaliimaa ja tupsut liimasin Erikeeperillä.
Osaan kranssia käytin makramee työstäni jääneet puuvillanarujen pätkät ja osaan leikkasin kerästä. Tein pakettien väleihin pieniä tupsuja vanhaa kampaani hyväksi käyttäen. On ollut oiva apu myös pienien rusettien tekemiseen.
Pohdin ihan ensiksi, että onkohan tapetti liian paksua, ettei se päästä tuoksuja läpi. Pelko oli aiheeton. Kranssista tulee hieno mieto tuoksu. Sen verran olen tuoksuille yliherkkä, että saippuakranssi on tarkoitettu mökkimme kylppäriin. Vielä se odottaa ripustamista jahka ostan sille sopivan koukun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti