31.3.2020

Kuntoilua kotikonstein

"Käytän" ostamaani kahvakuulaa vain silloin, kun siivotessani siirrän sen paikkaa. Vanhat, valitettavasti käyttämättömät, käsipainot meillä on 4 - 6 kg. Ahkerina nuoruuden jumppavuosinani ostin myös puolentoista kilon rannepainot sekä kahden kilon nilkkapainot. Niillä vedin muun jumpan lisäksi kotijumpan muunmuassa Anne Pohtamon tahtiin. Ei haitannut yhtään, vaikka levy aina joskus poukkoili soittimessa. Talossa kun oli vanha rossipohja.

Äitiyslomallani vuonna -81 aloin käydä kuntosalilla. Tosiaankaan silloin ei ollut pienellä paikkakunnalla yhtään naishenkilöä nostamassa painoja. Ei ainakaan samaan aikaan. Kike Elomaan tultua kuuluisaksi, alkoi salille ilmestyä muitakin naisimmeisiä.

Koska siihen aikaan kuntoiluvälineitä myyviä liikkeitä lähistöllä ei ollut montaakaan, tein kuvan kaltaisista pesuainepulloista käsipainoja. Muistaakseni isossa huuhteluainepullossa oli niin iso reikä kahvalle, että jalkateräni mahtui siitä hyvin läpi. Sain siitä samalla myös jalkapainon. Tyhjän pullon sisälle laitoin vettä taikka hiekkaa ja lopuksi punnitsin ne.

Nyt sitten kaikki nostelemaan pesuainepulloja, kenellä ei ole painoja kotonaan. Tarttis varmaan minunkin ryhdistäytyä, viimeistään nyt!

4 kommenttia:

  1. Hieno idea! Jos oikein hifistelemään lähtisi, nuohan voisi vaikka maalatakin mieleisekseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Tuunasin joskus hillokipan roskikseksi. On nytkin sohvan vieressä käytössä. Ompelen torkkupeiton paloja yhteen ja siitä jää langan pätkiä. https://merjee.blogspot.com/2018/04/hillokipasta-fiksattu-roskis.html

      Poista
  2. Onpas loistava idea nyt ei kuntosalille pääse! Omat aikoja sitten ostetut puntin ja muut ovat nyt vanhempien kotona toisella paikkakunnalla. Menee kokeiluun jo tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että kokeilet. Ja kaikki kotiinsa kahvakuulaa suunnittelevat voivat aloittaa pesuainepullolla. Näkee sitten, että riittääkö innostus.

      Poista