22.7.2017

Raapusteltu ohje hellemekkoon

Suuntaa antavia mittoja

Lupasin antaa ohjeita edellisen kirjoitukseni hellemekkoon, kas tässä! Huom! Mekko on samanlainen edestä ja takaa.
Kuvassa oleva hellehameen keskiosa sattuu nyt vain olemaan kaavana voipaperirullan korkuinen. Hameesta voi tehdä haluamansa pituisen. Pituutta voi säädellä myös helman frillan avulla. Itse tykkään pidemmästä mallista.
Frilla saa olla runsaasti rypytetty. Itse käytän maksimirypytystä. Siitä ei ole kaavaa, koska leikkaan vain kankaasta saman korkuisia kappaleita ja ompelen ne ensin ennen rypytystä yhteen.
Yläosa rypytetään myös siten, että siitä tulee sopivan levyinen yläosan kaarrokkeeseen.
Tämän hameen helmat heiluu tuulessa mukavasti, ja helpottaa oloa helteellä.
Nämäkin mitat ovat suuntaa antavia
Hame vielä kerran

Yllä olevassa kuvassa on yläosan kaarroke. Näitä kappaleita leikataan neljä ja palat ommellaan vastakkain. Näiden väliin ommellaan hameen keskiosa sekä olkanauhat.
Kovin on ryppyiseksi käynyt kaavapaperi. Varmaankin samassa suhteessa omistajan kanssa. En minä tällä mekolla enää kylille mene, mutta etelän matkoilla ja muutenkin rannoilla hame on kiva vetää päällensä. Sen sisällä mahtuu jopa pukemaan. 

Nämä nyt ovat minun mittoja, joten kannattaa suhtautua niihin kriittisesti. Varsinkin, jos kyseessä on kovin pieni ihminen, tarkoitan leveydeltä.
Kylläpä oli vaikeaa selostaa sellaista, jota on tehnyt kymmeniä kertoja. Hameen ompelua pitää vaan niin itsestään selvänä asiana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti