15.7.2017

Samalla kaavalla vuodesta -85

Kukkamekko, harvinaista minulla
Minulla on ollut ensimmäinen hellemekko ommeltuna kuvassa olevalla mallilla vuonna -85. Katselin tuolta vuodelta vanhoja matkakuvia ja päälläni oli tuollainen hellemekko valkoisesta intianpuuvillasta ommeltuna. Teetin sen ja turkoosina samaan aikaan. Ystävälläni oli ollut joskus jo aikaisemmin tuollainen ja hänen risasta mekosta ompelija sai kaavan.

Ensimmäisen risan mekkoni jälkeen olen ommellut sellaiset itse. Minulla on ollut monta mustaa, monta kirjavaa, niin monta, etten enää muista kaikkia. Ei kesää ilman hellemekkoa. Näitä faneja löytyy kavereistani muitakin, etten ole ainoa.

Hame on kätevä. Malli sopii monen kokoiselle. Se on samanlainen edestä ja takaa. Yläosaan leikataan neljä samanlaista lappua, jotka ommellaan vastakkain. Niiden sisälle rypytetään alaosan kangas, joka on suurinpiirtein kankaan levyinen. Pituudessa täytyy huomioida kaarroken korkeus. Yläosan lappujen väliin ommellaan myös olkanauhat. Alaosan frilla rypytetään rypytysjalalla niin tiheään, kun ompelukoneesta saa ommeltua.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Tuohon kun lisään vyön, niin sopii hyvin iltamenoihinkin. Saisiko joitain mittoja yläosan lappuihin? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin pari voipaperin palasta, jotka ovat toimittaneet kaavan virkaa. Laitan niihin vähän mittoja, mutta juuri nyt minulla on lapsenlapset kyläilemässä, joten teen kaavoista vaikkapa oman jutun.

      Poista