7.7.2017

Tapettikirjan taidetta

Kuva luvan kanssa
Tyttäreni hyvä ystävätär muisti minua ja sain häneltä neljä vanhentunutta tapettikirjaa askartelumateriaaliksi. Tyttäreni halusi muutaman sivun omille ideoilleen ja eräs niistä on kuvassa.
Kuva ei anna oikeutta kokonaisuudelle, koska siitä puuttuu valkoinen nahkasohva. Siihen on aseteltu muunmuassa mustia ja vihreitä sohvatyynyjä. Tytär vaihtaa vuodenaikojen mukaan tyynynpäällisiä, joten kirjasta löytyy helppoja vaihtureita kehyksiin ja jotka sopivat muuhun sisustukseen. Alimman taulun on kuulemma tehnyt 6-vuotias tyttärentytär. Ainakin kertomansa mukaan.
Pienemmät kehykset ovat IKEA:sta ja noin postikortin kokoisille kuville tarkoitettuja. Suurempaan on vaihdettu vain kuva. Kokoa en tiedä.

Itse olen pähkäillyt, mitä kirjoilla teen. Ajattelin ensin, että tapetoisin erilaisilla paloilla yhden pienen seinän pätkän, mutta taidan matkia tytärtäni ja teenkin kollaasin pienistä tauluista. Itse asiassa tytärkin aikoi ensin tehdä tilkkutapetti-seinän. Kirjoissa on paljon todella ihania kuvia, joten niistä valikoiminen ei tule olemaan helppoa.
Ajattelin yhdistellä "tylsemmistä" paloista ensimmäiseksi muutaman lahjakassin. Ostin myös jo keväällä tapettirullan kolmella eurolla niiden tekemistä ajatellen.
Ideoita pukkaa, joten katsotaan rauhassa, mitä tulee toteutettua. Materiaali ei ainakaan nurkissa happane.
Ja paljon kiitoksia tyttäreni ystävättärelle. Hän on usein ennenkin minua muistanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti