21.4.2021

Akvaariosta minimini kasvihuone

  

Viimeksi noin 35 vuotta sitten käytössä ollut akvaariomme sai uusiokäytön pienenä "kasvihuoneena". Vettä en enää olisi uskaltanut siihen laittaa. Saumat voivat olla jo heikossa kunnossa ja saavillista vettä en tosiaankaan halua lattialle.

Mainittakkoon vielä, että tämä ei ole mikään oma idea. Itse tosin hoksasin uusiokäytön vasta pari viikkoa sitten piharakennusta siivotessa.

Taimien kasvatus on vasta alkuvaiheessa, ja nyt akvaariossa ei vielä ole kuin salvia ja kolme chilin alkua. Akvaario on vielä terassilla, koska mahdollisten yöpakkasten takia siitä on helppo ottaa kasvit yöksi sisälle. Nyt on vielä riittänyt vanha pyyheliina suojaamaan kylmiltä öiltä. Sitten kun ilmat lämpeävät ja hallan vaara on ohi, kasvit pääsevät ulkoruukkuihin.

Tetenarsissit talvehtivat taas hyvin. Niitä tulee pinnalle monesta eri paikasta pitkän aikaa aina sen mukaan, miten maa sulaa ja aurinko paistaa. 

Nämä krookuksen sipulit istutin nurmikolle parisenkymmentä vuotta sitten.

Sinivuokkoja kasvaa runsaasti lähimetsässä, mutta kukkapenkkiin on myös tarvinnut saada muutama kevättä kaunistamaan.

Lähimetsässä heräilevät myös valkovuokot, joista nurmikko ja kukkapenkit ovat saaneet osansa. Eihän niitä voi pitää rikkakasveina, eihän? Ovat niin odotettuja kukkijoita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti