Päätimme eilen illalla mökkinaapurien kanssa lähteä seuraavana aamuna pienelle veneretkelle ja samalla kokeilemaan siikaongintaa. Mietin voileipiä evääksi, mutta sitten kekkasinkin tehdä mukaan lämpimiä voileipiä. Pysyvät hyvin kasassa ja ovat kylminäkin maukkaita. Osa syötiin tietenkin lämpiminä jo illalla.
Edellisten leipien tekemisestä on vaan vuosia, enkä muista juuri nyt muitakaan, joka näitä nykyään tekee, ainakaan uunissa.
Omat leivät ovat kauraleipiä ja miehen paahtoleipiä. Molemmat pakastimesta. Kasasin päälle kaikkea, mitä löytyi jääkaapista. Laitoin kinkkua, grillimakkaraa, sinihomemurua sekä maustekurkkua. Ananasta laitoin myös, joka tekikin 70-luvulla kotopuolessa lämpimistä voileivistä eksoottisen herkun. Kuka muistaa buumin? Leivät tietenkin voitelin ensin ja sitten roiskautin vähän sinappia, ketsuppia sekä chilikastiketta. Viimeiseksi päällystin leivät edam juustolla. Sitä nyt sattui olemaan jääkaapissa.
Sekalaisesta päällysteestä huolimatta leivistä tuli ihan hyviä.
Juu, ei saatu siikaa, mutta muuten oli mukava retki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti