7.3.2019

Mielenkiintoa munankuorimosaiikkiin

Opettelua ja pientä neuvomista
Meillä oli mökillä muutaman päivän pari ystäväpariskuntaa visiitillä. Naisväkeä kiinnosti kovasti munankuorimosaiikki ja sen tekeminen. Siispä tuumasta toimeen ja opastamaan työn saloihin. Tai eipä mosaiikin tekeminen mitään ihmeen saloja pidä sisällään. Maalaisjärki riittää pitkälti, mutta on siinä omat pienet niksinsä.

Pohdimme ensin yhdessä, mitä he haluavat ja mitä värejä käytetään. Käytettävissä oleva aika toi omat rajoitteensa. Löysin jemmastani pari pientä puukippaa, jotka maalasin edellisenä iltana ennen aloitusta hopeasprayllä. Seuraavana aamuna alkoi varsinainen askartelu, ja rouvat päätyivät tekemään munankuorilla valkoista pintaa. Illalla liiman kuivuttua he hioivat hiekkapaperilla astioiden pinnat kevyesti ja sen jälkeen lakkasivat työt kirkkaalla vesiohenteisella kalustelakalla.



Mielestäni astioista tuli hienot, varsinkin kun ottaa huomioon, että ovat heidän ensimmäiset työt munankuorimosaiikissa. Tuntuivat olevan itsekin tyytyväisiä töihinsä.
Molemmat ystävättäret ovat jo seuraavaa projektia tuumailemassa, eli ovat laittaneet kuoret likoamaan ja hankkineet materiaalia, kuten puuastioita kirppikseltä. Näin se homma etenee...


2 kommenttia:

  1. Moi. Sinun blogisi ansiosta höyrähdin pahemman kerran munankuorimosaiikkiin. Se on niin hauskaa ja koukuttavaa puuhaa, että en etukäteen osannut sitä arvata ☺ Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kuulla! Sain viikonloppuna pari muutakin höyrähtämään.

      Poista