24.3.2020

Pähkinänkuoria kranssin pintaan

Sarjassamme kaikenlaista tuli väsättyä pääsiäiskranssi päällystettynä pähkinänkuorilla. Pesä munineen on hyvin löyhästi kiinni, joten sen saa helposti pois. Säästän pohjan seuraavaksi vaikkapa jouluteemalle. Oli sen verran suuritöinen piperrys, että joutaa muuhunkin tarkoitukseen.

Pohja on profiililtaan pyöreä styrokskranssi. Liimatut pähkinänkuoret maalasin ensin valkoisella akryylimaalilla ja viimeiseksi sprayasin pinnan valkoiseksi. Pohdin ensin kranssin jättämistä luonnon väriseksi, mutta kun en ensin huomannut maalata pohjaa tummaksi.
Pesä on jotakin ällöhköä narua, jonka olen säästänyt johonkin tämän tapaiseen tarkoitukseen. Löysi sitten sekin paikkansa. Munat ovat ihan pieniä styroksmunia, jotka maalasin akryylimaaleilla ja viimeiseksi lakkasin pinnat vanhalla vesiliuokoisella lattialakalla.
Meillä kasvaa mökillä pähkinäpensaita. Viime vuonna sato oli loistava ja mies keräsi niitä talteen ison korillisen. Hän ajatteli syöttää niitä oraville, mutta taisivat saada omat jemmansa riittämään olemattoman talven yli.

Siippa sitten särki pähkinöitä linnuille ja kuoret otin itselle talteen. Kuvassa vasemmassa pussissa on pähkinöitä ja oikealla on kuoria. Eli aikamoisen työn ukko teki. Vielä noita pähkinöitä kellarissa riittää ja toisinaan itsekin syön niitä. Googlasin joskus, että ovat terveellisiä.
Kuvittelin ensin, että päällystäminen on piece of cake. Liimaan vaan kranssipohjan ja kierittelen sitä kuorissa. Eihän se mennyt likikään niin. Liimasin melkein kaikki kuorenpalat yksitellen pintaan. Aikaa siinä kului, koska välillä Erikeeperin piti kuivahtaa ja sormia piti putsata.
Aion ripustaa kranssin ikkunan eteen pääsiäiseksi. Laitan sen varmaankin siimasta tai valkoisesta nauhasta riippumaan. Katsotaan, mitä löytyy.
Täytyy tehdä jotakin edes itselle. Surettaa, kun yleensä lapset ja lapsenlapset ovat tulleet mökille pääsiäisenä, ja nyt ollaan hissukseen. Ikävä vähän kolkuttelee nurkan takana. Lampaanviulu odottaa pakastimessa, mutta paistetaan se sitten joskus, kun virusvaara on ohi. Nyt pitää vaan muistaa suhteuttaa omat suremiset. Joillakin on tosi kysymyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti