25.5.2019

Harmaantumisen v(h)aikeus

Olen aina ollut tummahiuksinen. En edes taaperoiässä saanut vaaleita hiuksia. Nyt joudun miettimään, että mitä teen seuraavaksi - harmaata pukkaa. Näillä näkymin olen päättänyt kasvattaa oman hiusvärini esiin. Naamarypyt ei ole elämääni pahemmin häirinnyt, mutta tulevan uuden hiuslookin kanssa en ole ihan vielä sinut.

Olen aina käyttänyt vain kevytsävytteitä. Voimakkaammat hiusvärit ovat aiheuttaneet allergioita, joskus rajujakin. Joidenkin kokeilujen jälkeen totesin allergisoivaksi aineeksi punaisen värin. Orient Hennasta sain aikoinaan aivan järkyttävän reaktion. Olenkin valinnut ihan perusvärejä, mutta hiuksistani tulee luonnostaankin aina punainen esiin.

Kampaajan mukaan minulla on kolmenlaista hiuslaatua, joten kuontaloni on aina ollut raidallinen. Se juuri on tuottanut ongelmia harmaantumisen myötä. Kevytväri ottaa osaan hiuksista kiinni kuin nenä päähän, osaan ei. Lisäksi tukkani on ollut valosta riippuen aina eri värinen. Nytkin sisätiloissa näytän vielä tummahkolta, mutta ulkona päälaki loistaa valkoisena.
Kameleontin sukua
Olen miettinyt, että kampaaja voisi auttaa esimerkiksi raitoja tekemällä, mutta sitten minulla ei taaskaan olisi oman väriset hiukset. Lisäksi raidoitus tulisi melko kalliiksi, koska yksi käsittelykerta ei taitaisi riittää. Mahdollinen allerginen reaktiokin vähän pelottaa. Siksi olenkin "opiskellut" netistä, miten vaalentaa värjättyjä hiuksia.

Juu, ensimmäinen kokeiluni pari päivää sitten oli laittaa tekemäni seos hiuksiini, joka sisälsi hunajaa, sitruunaa ja omenaviinietikkaa. Taisi se hiukan poistaa väriä, ja putelissa on tavaraa vielä toiseenkin kertaan. Käytän vielä sen, mutta en sitten enää kokeile kyseisellä systeemillä. Haju oli ensinnäkin aika hirveä. Lisäksi päästäni tippui makeita pisaroita lattioille, vaikka peitin nuppini muovipussilla ja tollasin reunat talouspaperilla. Pesin eilen lattiat, koska vielä löytyi ainakin pari makeaa tippaa, jotka tarttuivat inhottavasti paljaisiin varpaisiini.

Mies toi eilen kaupasta kamomillateetä, ja aionkin seuraavaksi kokeilla sitä sitruunan kanssa. Tuoksu ainakin on parempi. Ja jos hiusvärin haalennus ei auta, voin aina juoda teen rauhoittumiseksi, heh.
Minulle sanottiin, kun ilmoitin kasvattavani oman värini esiin, että harmaa vanhentaa. Juuri nyt tuntuu, että "ihan sama". Myös kulmakarvani vaalenevat, ja en ole juuri koskaan niitä meikannut. Nyt kulmat ja hiukset mallaavat paremmin keskenään. On sitten eri juttu, miten meikkaan, kun lähden "postilaatikolle". Ja ainahan voin värjätä hiukseni, jos siltä tuntuu. Toivottavasti ei.
Nyt kun painiskelen olemattoman ongelmani kanssa, tunnen suurta sympatiaa kanssasisariani kohtaan. Tulee ihan vahingossa huomattua, että en ole yksin harmaantumiseni kanssa. Aika moni näyttää kasvattavan omaa hiusväriään esiin.
Tulipa minäkeskeinen juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti