7.5.2019

Nyt on kangaskasseja

Saunakasseja koko perheelle
En tietänytkään, kuinka hauskaa kangaskassien ompeleminen on. Kun alkuun pääsin, niin näitähän teki vaikka kuinka paljon. Rajansa silti rakkaudellakin - seuraavaksi aion yrittää tehdä vaativampaa mallia.

Sain valmiiksi kassit perheemme rantasaunojille. Niissä voi viedä mökiltä vaikkapa juomapullot sekä puhtaat vaatteet. Isot kylpypyyhkeet mahtuvat suurempiin kasseihin. Perheen pienimmillä on ohuemmat pyyheliinat käytössä, joten ne mahtuvat heidän omiin kasseihinsa.

Poika sai aiemmin käyttöönsä kolme kassia - kaksi kauppareissuille ja yhden rantasaunan keikoille.
Kassit kokoa noin 45 x 45 cm
Minulle on siunaantunut valkoista enstex-kangasta perintönä, ja paljon. Vähän on ollut hakusessa, mitä siitä ompelisin. Olen miettinyt osan värjäämistäkin. Näihin kasseihin sain upotettua muutaman palan.

Punainen raitakangas on ostokseni kangaskaupan lopettamisalesta. Muistaakseni paloja myytiin muovikasseissa. Tämä raitapala määritti kassin koon, ja enempää ei sitä (tietääkseni) löydy.

Sinikuvioinen kangas on ihan kaupasta ostettu. En muista kirveelläkään, mitä olen siitä tehnyt joskus aikoinaan. Jämäpala on melko ohutta puuvillaa, joten se on taskuna kaksinkertaisena.

Punaraitaisen taskun ompelin kassiosaan ylhäältä ja keskeltä kiinni pienen pätkän verran. Tikkauksen päälle ompelin napin, eli kassissa on yksi tasku. Siniruutuisen ompelin keskeltä ja koko matkalta alas asti, eli siinä on kaksi taskua.
Kassit kokoa noin 35 x 35 cm
Vasemman puoleinen kassi on ommeltu mökkinaapurin lastenhuoneen verhokapasta, jonka sain. Mainittakoon, että heidän lapset ovat omiemme ikäisiä. Kangas on hyvässä kuosissa ja paksuhkoa puuvillaa. Tiedä sitten, kelpaako se 7-vuotiaalle tyttärentyttärelle, että onx ällö?

Oikean puoleisen kassin kankaan olen ostanut vuosia sitten kaupasta. Piti ommella siitä jotakin viisasta, mutta kangas on niin kieroon valmistettu, että luovutin tekemisen kokonaan. Kassin sain sentään aikaiseksi 5-vuotiaalle tyttärenpojalle.
Tytär paikkasi edellä mainitusta kankaasta joskus rippikouluikäisenä isänsä farkut kera kavereittensa. Mitäs meni pyytämään!

2 kommenttia:

  1. Moikka. Kivoja kasseja. Niitä kelpaa antaa lahjoiksi. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on kangasvarastoni mylläys käynnissä. Olen joskus muinoin osteskellut reippaasti erilaisia kankaita. Paljon tuli aikoinaan ommeltuakin. Toisaalta nyt on kivaa, että on mistä ottaa, mutta tosiasiassa haluan päästä jonkin verran kankaista eroon ja käyttää ne hyödyksi.

      Poista