20.5.2019

Ruukkusalaattien uudelleen kasvatusta

Meillä on joskus muinoin IKEA:sta ostamani ruukut jääneet ilman käyttöä. Olemme tehneet täysremontin kodin- ja mökin keittiöissä, joten olen karttanut tekemästä turhia reikiä seiniin. Muualle en ole halunnut niitä laittaa.

Nyt sitten ripustettavat ruukut pääsivät mökin terassille suojaruukuiksi. Koska tulemme olemaan kesän aikana melko pitkään poissa mökiltämme, en hanki niihin mitään kummempaa kuin kaupan ruukkusalaatteja uudelleen kasvamaan. Purkeista on kiva ottaa ennen kuin saadaan taas uutta kasvimaalta.

Olen jättänyt katkaisematta kerästä yhden lehden. Koska salaatti on ollut ostettaessa ilman ruukkua, olen laittanut sen juuret päiväksi vesilasiin. Sen jälkeen olen istuttanut kasvin pieneen purkkiin. Multaa ei paljoa tarvita.

Eipä tästä touhusta juurikaan saa taloudellista hyötyä. On kuitenkin ihan mukavaa pelinpitoa. Ruukut näyttää kivoilta ja salaatti maistuu hyvältä.
Perennapenkin astiat odottavat taas kaupan yrttejä. Kuva on viime vuodelta, mutta nyt on jälleen sama tilanne. Osa yrteistä tulee kylvöksinä kasvimaalle. Niitä sitten pakastetaan, jotta talvellakin on mistä ottaa, eikä tarvitse niitä kaupassa miettiä. Isoon vannaan istutan aina mansikan taimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti